Постинг
25.11.2015 17:33 -
Защо лютите чушки са люти?
Обичате ли лютива храна?
Няма средно положение – или обожавате люти чушки, или ги избягвате категорично. Тези, които не минават без тях, ги избират именно поради пикантността им, и по принцип обичат всякакви пикантни храни. Но какво е специалното на лютата чушка? Това, че люти, и то по специфичен начин. Защото различните люти храни имат не само различна степен, но и различен състав.
Специално лютите чушки, или чили чушките, имат една конкретна съставка, която може да ви прогори кожата, наречена капсаицин. Именно това вещество ви кара да консумирате по пет бири и шест филии хляб с порция чушки. И не само това, той предизвиква същите усещания върху кожата и особено върху нежна кожа и лигавици. А иначе, без чушките, капсаицина е нестабилно безцветно и без миризма вещество с кристална до восъчна консистенция.CLICK
Няма средно положение – или обожавате люти чушки, или ги избягвате категорично. Тези, които не минават без тях, ги избират именно поради пикантността им, и по принцип обичат всякакви пикантни храни. Но какво е специалното на лютата чушка? Това, че люти, и то по специфичен начин. Защото различните люти храни имат не само различна степен, но и различен състав.
Специално лютите чушки, или чили чушките, имат една конкретна съставка, която може да ви прогори кожата, наречена капсаицин. Именно това вещество ви кара да консумирате по пет бири и шест филии хляб с порция чушки. И не само това, той предизвиква същите усещания върху кожата и особено върху нежна кожа и лигавици. А иначе, без чушките, капсаицина е нестабилно безцветно и без миризма вещество с кристална до восъчна консистенция.CLICK
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 28